Νέα

43η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΑΕΚ

Περισσότερα

Ο ΣΑΕΚ ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με 36 κλίνες

Περισσότερα

42η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Δωρεά ΣΑΕΚ €100.000 στα δημόσια νοσηλευτήρια

Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΕΚ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟN ΙΟ COVID 19, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Περισσότερα

Ο ΣΑΕΚ ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με 36 κλίνες

Παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή παράδοσης των νέων κλινών, αποτέλεσμα της δωρεάς του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) αρωγός του Υπουργείου Υγείας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2 στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας με τη δωρεά 36 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της εποχής, οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο προχώρησαν στη δωρεά ύψους €100.000 στηρίζοντας έτσι την κοινωνία στη μάχη κατά του COVID-19. 

Οι κλίνες μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου έγινε η συναρμολόγησή τους. Ο εξοπλισμός θα μεταφέρεται σταδιακά εντός της νέας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης των κλινών, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας συνεχάρη τον ΣΑΕΚ για τη δωρεά λέγοντας τα εξής: «Εκ μέρους της πόλης της Λάρνακας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών γι’ αυτή τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά. Ο εξοπλισμός των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιαίτερα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Από τέτοιες κινήσεις η πόλη και η κοινωνία έχουν άμεσο όφελος. Θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την πρωτοβουλία». 

Ο Σύνδεσμος δέχτηκε θερμές ευχαριστίες και από τον Γενικό Διευθυντή ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου, Γιώργο Καρροτσάκη. «Εκ μέρους των δημόσιων νοσηλευτηρίων, του ΟΚΥπΥ και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Λάρνακας-Αμμοχώστου θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον ΣΑΕΚ για τη  μεγάλη και γενναιόδωρη δωρεά με 36 κλίνες μέσα από την οποία ο αριθμός των κλινών μας θα ανέλθει σχεδόν σε 200 στο σύνολό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ.Καρροτσάκη η δωρεά θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των ασθενών από το COVID-19 αλλά και γενικότερα, σε μια περίοδο που το Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο έχει κλείσει τους περισσότερους του θαλάμους. Όπως είπε, τα κρεβάτια θα χρειαστούν ακόμα περισσότερο λόγω της μετακίνησης όλων ασθενών της Αμμοχώστου στη Λάρνακα.

Από την πλευρά του, ο Γ.Δ. του ΣΑΕΚ, Ανδρέας Αθανασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες στα μέλη του Συνδέσμου για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την ασφαλιστική βιομηχανία. Γίνεται η παράδοση των 36 κλινών τις οποίες δώρισε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών προς τα δημόσια νοσηλευτήρια. Αυτή την περίοδο με την έξαρση της πανδημίας η κάθε προσφορά προς τα δημόσια νοσηλευτήρια βοηθά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», είπε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και με τη δωρεά των €100.000 έκανε δυνατή την παραχώρηση των κλινών προς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας», συμπλήρωσε.

 

Λευκωσία, 27 Νοεμβρίου 2020

 

Απόσπασμα από την παράδοση των κλινών