Νέα

Εκδήλωση ΣΑΕΚ επ ευκαιρία της επίσκεψης του κ Gabriel Bernardino

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Ενημερωτική Ημερίδα ΟΕΒ με θέμα το ΓεΣΥ

Περισσότερα

Νέος Γενικός Διευθυντής στον ΣΑΕΚ

Περισσότερα

40η Ετήσια Γενικη Συνέλευση ΣΑΕΚ

Περισσότερα

Νέος Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Γενικής Φύσεως στο ΔΣ του ΣΑΕΚ

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Εκσυγχρονισμός ποινών για οδικές παραβάσεις


Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) χαιρετίζει την πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ Ιωνά Νικολάου να προωθήσει νομοσχέδια που  ετοιμάστηκαν στη βάση των ευρημάτων της μελέτης του καθηγητή Δρ. Ανδρέα Καπαρδή και τα οποία στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των ποινών σε σχέση με οδικές παραβάσεις.

Ως γνωστόν, η μελέτη του Δρ. Καπαρδή έγινε με τη στήριξη του ΣΑΕΚ, του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων και της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ασφαλιστική βιομηχανία σε συνεργασία με τo Υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία παρευρέθηκαν μέλη της Βουλής, ο Αρχηγός και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Γενικής Εισαγγελίας, του Ανωτάτου δικαστηρίου και άλλων αρμόδιων φορέων.

Με ικανοποίηση, αναφέρει ο ΣΑΕΚ, παρατηρούμε ότι η πολιτική βούληση που εκδηλώθηκε στη συνάντηση, σήμερα, μετουσιώνεται σε πράξη με την προώθηση των νομοσχέδιων και συγχαίρουμε τον αρμόδιο Υπουργό που προχώρησε στην αξιοποίηση της μελέτης, αλλά και όλους όσους αποφασιστικά συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια.

Τα οδικά ατυχήματα έχουν σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις. Είναι ένα σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους και μόνο μέσα από επιστημονικές μελέτες που οδηγούν σε στοχευόμενα μέτρα είναι δυνατό να μειωθούν τα δυστυχήματα. Με την ευκαιρία αυτή συγχαίρουμε για άλλη μια φορά τον Δρ. Καπαρδή για τη μελέτη.  
 
Ο ΣΑΕΚ θα αναμένει τα νομοσχέδια και με την πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει θα συμβάλει κατά τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει στην τελική διαμόρφωση τους.


Λευκωσία, 14 Μαρτίου 2018

 

 


Copyright ©2019 Insurance Association of Cyprus. Design by INBOX DESIGN CONSULTANTS