Νέα

Νέος Γενικός Διευθυντής στον ΣΑΕΚ

Περισσότερα

40η Ετήσια Γενικη Συνέλευση ΣΑΕΚ

Περισσότερα

Νέος Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Γενικής Φύσεως στο ΔΣ του ΣΑΕΚ

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Εκσυγχρονισμός ποινών για οδικές παραβάσεις

Περισσότερα

Ο ΣΑΕΚ συζητά τις θέσεις του με τους υποψήφιους προέδρους

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Έντυπο για το ΓεΣΥ σε 150,000 ασφαλισμένους

Με ενημερωτικό έντυπο που ετοίμασε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), οι ασφαλιστικές εταιρείες ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους σχετικά με τις εξελίξεις για το ΓεΣΥ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επικοινωνίας που έχουν μαζί τους. Με δεδομένο ότι η εκδοχή του μονοπωλιακού συστήματος ασφάλισης που προωθείται σήμερα επηρεάζει αρνητικά τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, ο ΣΑΕΚ τους ενημερώνει και καταθέτει τη δική του πρόταση σε δύο άξονες: 
• Τη δημιουργία σύγχρονου και οικονομικά βιώσιμου Γενικού Σχεδίου Υγείας που θα παρέχει σε όλες και όλους, χωρίς αποκλεισμούς, υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και
• Την προστασία των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων που απειλούνται.

Το, έντυπο το οποίο θα αποσταλεί σε 150,000 ασφαλισμένους, αναφέρει συνοπτικά τα παρακάτω:

«Σήμερα υπάρχουν στο τραπέζι του διαλόγου δύο προτάσεις: Η μία, της επιχειρηματικής κοινότητας, είναι εφικτή και λειτουργική. Η άλλη, των πολιτικών, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη και οικονομικά αδιέξοδη».

«Ο ΣΑΕΚ λέει ότι πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε: ιατρό, νοσοκομείο και ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση, μπορείτε να αλλάξετε φορέα ασφάλισης, όχι να μένετε για πάντα εγκλωβισμένοι σε ένα μονοπωλιακό σύστημα».

«Σκοπός είναι η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας για όλους και όχι η ισοπέδωση όλων στο σημερινό επίπεδο».

«Με το σχέδιο που προτείνουμε, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες σε κάθε πολίτη, χωρίς εξαιρέσεις, για κάθε πρόβλημα υγείας, όπως ακριβώς ορίζει η πολιτεία».

«Η πρόταση του Υπουργείου Υγείας σας επηρεάζει άμεσα: Αναφέρεται σε ένα μονοπωλιακό σύστημα ασφάλισης που κάνει τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι σήμερα. Θα κληθείτε να πληρώνετε διπλή εισφορά ή θα υποχρεωθείτε, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να διακόψετε την ασφάλιση ή - ακόμη χειρότερο - τη θεραπεία σας».

«Η λύση του ΣΑΕΚ δεν επιβαρύνει περαιτέρω το πραγματικό κόστος υγείας. Αντίθετα, η προτεινόμενη μονοπωλιακή εκδοχή φαίνεται να καταλήγει σε οικονομικό αδιέξοδο:

Πίσω από τις καθυστερήσεις και τα μισόλογα κρύβεται μια δυσάρεστη αλήθεια: ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Αποτέλεσμα; Ένα κακό σχέδιο που επιβαρύνει περαιτέρω τους ήδη ασφαλισμένους, στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία και υπονομεύει τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας».

Ο ΣΑΕΚ έχει καταθέσει στη Βουλή λεπτομερές υπόμνημα με την πρότασή του, ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξετάσουν μαζί, με εποικοδομητική διάθεση, έναν άλλο δρόμο που προστατεύει τα συμφέροντα όλων: ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας με επιλογές ιατρού, νοσοκομείου και ασφαλιστικού φορέα.

 

Λευκωσία, 3 Μαΐου 2017


Copyright ©2018 Insurance Association of Cyprus. Design by INBOX DESIGN CONSULTANTS