Ποιοί Είμαστε

Νέα

Ο ΣΑΕΚ τίμησε τους άριστους της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του ΠΚ

Περισσότερα

Συμμετοχή ΣΑΕΚ στη Γενική Συνέλευση και το Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Περισσότερα

Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο ΣΑΕΚ προς τιμήν των μελών του που αφυπηρέτησαν

Περισσότερα

Συνέδριο ΟΕΒ με θέμα «Το Μέλλον του Συνταξιοδοτικού Συστήματος  και των Ταμείων Προνοίας στην Κύπρο»

Περισσότερα

43η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΑΕΚ

Περισσότερα

Ποιοί Είμαστε

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εμφάνιση της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο. Διανύοντας σχεδόν ένα αιώνα ζωής ως επίσημος εκπρόσωπος των ασφαλιστικών εταιρειών έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του κλάδου, όπως επίσης και της ενδυνάμωσης του θεσμού της ασφάλισης. Σήμερα αντιπροσωπεύει 29 εταιρείες που καλύπτουν σχεδόν το 98% της ετήσιας παραγωγής ασφαλίστρων στην εγχώρια αγορά.

 

Ο ρόλος που επιτελεί ο ΣΑΕΚ καθημερινά είναι σημαντικός και πολυεπίπεδος. Με αίσθημα ευθύνης αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία, προβάλλοντας τις συλλογικές θέσεις και τις προτάσεις των μελών της, προς την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία. Την ίδια στιγμή εργάζεται συνεχώς για τον εκσυχρονισμό του κλάδου, ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, ενώ προωθεί στα μέλη του πρότυπα βέλτιστων πρακτικών που ενισχύουν την ποιότητα εξυπηρέτησης του κοινού.

 

Οι δραστηριότητες του ΣΑΕΚ έχουν διεθνή εμβέλεια, καθώς αποτελεί ενεργό μέλος στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιρειών (Insurance Europe - πρ. CEA), όπως και του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτασφάλισης (IUMI). Ταυτόχρονα συμμετέχει σε σημαντικά διεθνή επαγγελματικά σώματα και επιτροπές.

 

Η ιστορική πορεία του ΣΑΕΚ έχει αφετηρία το 1925, όταν και πρωτοεμφανίστηκε η Ασφαλιστική Βιομηχανία στην Κύπρο. Στα πρώτα του βήματα είχε τρισδιάστατη υπόσταση, αφού η βιομηχανία αντιπροσωπευόταν από τρία σώματα, ένα για τον κάθε κλάδο: πυρός, θαλάσσης και ατυχημάτων. Οι τρεις αυτοί φορείς συνενώθηκαν το 1976 για να αποτελέσουν, έκτοτε, τον ενιαίο αντιπροσωπευτικό φορέα της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας. Από τότε ο ΣΑΕΚ είναι εγγεγραμμένος ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγύηση και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Την ίδια στιγμή αποτελεί τον εκπρόσωπο της βιομηχανίας στα δύο εγχώρια επιχειρηματικά και εργοδοτικά σώματα, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ.